Întrebări frecvente

Pregătire&Performanță

În primul chenar din Raport sunt afișați următorii indicatori:

ID-ul Aplicant și Categoria din care face parte concurentul

Punctajul Final (adică punctajul total obținut de participant până în prezent)

Numărul de teste corectate și validate1Dacă în dreptul unui test apare nota „INVALIDAT”, înseamnă că acel test nu este luat în calcul la punctajul total, din cauza suspiciunii de fraudă.

Mesaje Cont:2În acest spațiu aplicantul va primi anumite mesaje pe parcursul examinării, în funcție de activitatea sa la ETN20-po. Mesajele au rolul de a-l avertiza pe aplicant dacă punctajele obținute până la un anumit moment prezintă un risc de invalidare nivel, caz în care contul său va fi blocat și nu va mai avea acces la teste și grile, pe perioada examinării. De asemenea, mesajele au rolul de a-l informa pe aplicant dacă a reușit să se califice mai departe aici apar mesajele pe care aplicantul le va putea primi în contul său, în funcție de activitatea desfășurată.3Tipurile de mesaje ce pot fi primite de aplicant în contul său: 1) „►Felicitări. Te-ai calificat la următorul nivel de testare”; 2) „►Îmi pare rău. Accesul la următoarele teste este blocat”; 3) „►Acest cont riscă să fie blocat. Încearcă să obții la următoarele teste punctaje mai bune!”; 4) „►Cont fără risc de blocare acces la următoarele teste. Felicitări!”; 5) „►Felicitări. Te-ai calificat la toate nivelurile de testare.”; 6) „►Îmi pare rău. Acest nivel nu a putut fi validat.”; 7) „►Risc de invalidare nivel. Încearcă să obții la următoarele teste punctaje mai bune!”; 8) „►Cont fără risc de invalidare nivel. Felicitări!”. De asemenea, dacă aplicantul nu reușește să se califice pentru nivelul următor de testare, în contul său va apărea nota „CONT BLOCAT”, iar dacă aplicantul va fi suspectat de fraudă (încălcarea Regulamentului), pentru un test în cauză, în dreptul acelui test va apărea nota „INVALIDAT”, neluându-se în calcul punctajul obținut la acel test, fiind un dezavantaj în privința Punctajului Final.

În al doilea chenar din Raport sunt afișați următorii indicatori:

Primele 4 câmpuri (numite B1-B4) din partea stângă afișează Punctele-Bonus pe care aplicantul le primește dacă acesta înregistrează toate răspunsurile testelor de la fiecare nivel în parte. Dacă aplicantul va avea cel puțin un test invalidat pentru nivelul aferent parcurs, nu va primi acest bonus.

Următoarele 12 câmpuri (numite BS1-BS12) din mijloc afișează Punctele-Bonus speciale. Acestea au valori diferite și se acordă pe baza unor condiții ce trebuie îndeplinite. Condițiile vor fi postate pe site la momentul potrivit.

Următoarele 2 coloane afișează Bonusul Total obținut până la un anumit moment și Balanța-Bonus actualizată de fiecare dată, pe perioada examinării. Valoarea din aceasta crește dacă aplicantul îndeplinește condițiile de bonusare sau scade dacă aplicantul are nevoie de puncte pentru a se califica la nivelul următor.

Ultima coloană afișează Insignele4Condițiile sunt următoarele: 5 teste de 100 puncte pentru a obține Insigna Bronz, 10 teste de 100 puncte pentru a obține Insigna Argint, 15 teste de 100 puncte pentru a obține Insigna Aur și 25 teste de 100 puncte pentru a obține Insigna anului, adică Insigna ETN20-po. câștigate de aplicant pe perioada examinării online.

În al treilea chenar din Raport sunt afișați următorii indicatori:

Status Calificare/Nivel5Arată în timp real situația calificării pentru fiecare nivel de testare în parte. Nota „C” pe fundal de culoare verde înseamnă Calificat pentru nivelul respectiv, iar nota „N” pe fundal de culoare roșie înseamnă Necalificat pentru nivelul respectiv, blocându-se astfel accesul la următoarele teste, dacă este cazul.

Coloana Punctaj Total arată punctajul total obținut de aplicant în timp real, pe parcursul examinării, fiind compus din media punctajelor testelor pentru fiecare nivel în parte, și balanța-bonus.

A treia coloană afișează Gradul de Calificare obținut de aplicant pentru fiecare nivel de testare6Gradul „C1” înseamnă calificare nivel Începător, gradul „C2” înseamnă calificare nivel Avansat, gradul „C3” înseamnă calificare nivel Premium iar gradul „C4” înseamnă calificare nivel Excelent, fiind cel mai bun grad posibil.

Coloana „Media Nivelelor” arată media totală obținută de aplicant, adică media celor 4 niveluri de testare.

Ultima coloană ”Teste de 100” arată numărul de teste de 100 puncte realizate de aplicant pe perioada examinării online.

În Grila de corectare ETN20-po veți găsi următoarele situații:

 1. Cuvintele scrise în modul italic (intr-o parte), la subiectul IV, nu se punctează și nu se depunctează. Scopul lor este acela de a da sens răspunsului sau de a face înțeles răspunsul, în anumite cazuri;
 2. Expresia (n elemente) din dreptul unor întrebări de la subiectul IV, se referă strict la numărul de elemente (cuvinte) ce vor conta la punctare. Punctajul se acordă în felul următor: se împarte 4 la numărul de elemente menționat în paranteza rotundă, rezultând punctajul per elementul (cuvântul) scris corect și rotunjit la două zecimale. Elementele nu sunt prepoziții ci cuvinte importante care fac răspunsul să fie considerat corect. Exemplu: “doi viței de aur” (cuvântul scris la modul italic este “de”, care nu contează la punctare; cuvintele care contează la punctare sunt: „doi”, „viței”, „aur”, arătând: numărul [doi], despre ce este vorba [viței], și caracteristica [aur]; în acest caz punctajul fiind 4:3=1,33 puncte per cuvânt);
 3. La ETN20-po nu există Subiectul VI pentru că luăm în calcul varianta că participantul știe versetele pe de rost, ceea ce și trebuie pentru Concursul Biblic Talantul în Negoț;
 4. După ce aplicantul își calculează punctajul pe baza Grilei de corectare ETN20-po, acesta trebuie să mai adauge 27p/Subiect VI și 8p/Oficiu.

Pentru a obține rezultate optime la concursul Talantul în Negoț, participantul are nevoie de o pregătire serioasă, cu un format special care să-l stimuleze la aceasta. Examinarea Talantul în Negoț – platforma online vine în ajutorul celor dornici în acest sens, oferind șansa celor ce se înscriu, să se autotesteze la modul cel mai serios.

Formatul ETN20-po are următoarele particularități:

 • Aplicantul are acces la teste și grile de corectare doar pe bază de parolă, deoarece trebuie să i se analizeze nivelul de performanță și dacă îndeplinește condițiile examinării, pentru obținerea rezultatului optim promis;
 • Aplicantul trebuie să obțină o medie a punctajelor pentru cele zece teste de la un nivel, egală sau mai mare decât pragul minim solicitat. Această condiție este creată pentru a-l responsabiliza pe aplicant în privința pregătirii. Acest tip de testare online, fiind un mod special de pregătire a participanților pentru Concursul Biblic Talantul în Negoț, este creat pentru cei care, în același timp, citesc și învață bibliografia solicitată, testele devenind pentru ei o provocare, nu doar o simplă autotestare;
 • Când deschide să rezolve un test, aplicantul trebuie să-și imagineze că este la concursul biblic oficial și să trateze ca atare fiecare întrebare și condiție;
 • Dacă aplicantul nu reușește să atingă pragul minim solicitat pentru un nivel, NU va mai putea continua examinarea online, iar accesul la următoarele teste va fi doar din 1 Aprilie 2020, indiferent de nivelul până la care s-a calificat.

Prag minim pt cei de la 2-3; 4-5; 6-7; 8-9 Prag minim pt cei de la 10-11; cls.12-25ani; 25+
Media Începător: 70,00p
Media Avansat: 75,00p
Media Premium: 85,00p
Media Excelent: 90,00p
Media Începător: 75,00p
Media Avansat: 80,00p
Media Premium: 90,00p
Media Excelent: 95,00p

Când deschideți Raportul rezultatelor, veți constata că sunt afișate rezultatele pentru toți participanții, fiind astfel mai dificil să identificați propriile rezultatele.

Ce trebuie să fac?

Dacă vizualizați Raportul de pe un telefon, derulați în jos până identificați ID-ul dv de aplicant notat în chenar pe fond galben, în stânga-sus, și țineți minte sau notați undeva numărul paginii documentului deschis, pentru ca data viitoare să derulați direct la pagina unde este ID-ul dv de aplicant.

Dacă vizualizați Raportul folosind un computer/laptop, după ce deschideți fișierul, apăsați deodată tastele Ctrl și F, și scrieți în tab-ul deschis ID-ul dv de aplicant, apoi (dacă este cazul) apăsați tasta Enter. Pentru a mări datele fișierului, apăsați pe lupa cu simbolul + de câte ori e necesar.

Punctajul Final (Total) se calculează după formula: Media(Media IN+Media AV+Media PR+Media EX)/4 + Bonus Final

Media celor 4 niveluri de testare se calculează după formula: Media(IN+AV+PR+EX)/4

De reținut faptul că, în cazul în care aplicantul nu reușește să atingă un prag de validare, dar în contul său (balanța-bonus) sunt destule puncte pentru a putea fi retrase în vederea validării pragului, media punctajelor pentru acel nivel în cauză nu suferă modificări. Pentru mai multă claritate, se interpretează situația aplicantului fictiv, pentru care, nivelul Premium la care a ajuns nu s-a putut valida fiindcă a obținut o medie a punctajelor de 84,07p. Pentru că acest aplicant este de la categoria 25+, era obligatoriu să obțină o medie de minimum 85,00p. Totuși, aplicantul a reușit să meargă mai departe pentru că în contul său a avut 5,20 puncte-bonus, din care s-au retras 0,93p pentru validarea pragului nivelului Premium. Media pentru acest nivel nu a devenit de 85,00p ci a rămas aceeași, respectiv 84,07, singurul avantaj fiind acela că astfel aplicantul a reușit să treacă la următorul nivel.

*) Punctele-Bonus sunt un avantaj în momentul în care participantul nu reușește să atingă pragul minim pentru un nivel, pentru a merge mai departe.

**) De asemenea, Punctele-Bonus sunt un mare avantaj pentru Clasamentul oficial ETN20-po, pentru că acestea se adaugă la Punctajul Total. Cu cât balanța-bonus este mai mare, cu atât Punctajul Total va fi mai mare.

Cine se califică mai departe are șanse foarte mari să obțină în final un Punctaj Total ridicat pentru că aplicantul trebuie să rezolve obligatoriu cele 40 de teste până la finalul examinării. Dacă acesta nu se califică, de exemplu, pentru nivelul Premium, înseamnă că Media pentru nivelul Excelent este 0,00p iar Media nivelelor se împarte astfel tot la 4, și nu la 3.

Situație favorabilă Situație critică Situație nefavorabilă
1. Aplicantul obține multe puncte-bonus
2. Aplicantul obține o medie egală sau mai mare față de pragul solicitat
3. Aplicantul se califică la toate nivelurile
4. Aplicantul obține un Punctaj Final foarte ridicat
1. Aplicantul obține multe puncte-bonus
2. Aplicantul nu obține o medie egală sau mai mare față de pragul solicitat
3. Aplicantul se califică la toate nivelurile
4. Aplicantul obține un Punctaj Final ridicat
1. Aplicantul obține puține puncte-bonus sau deloc
2. Aplicantul
nu obține o medie egală sau mai mare față de pragul solicitat
3. Aplicantul nu se califică la toate nivelurile
4. Aplicantul obține un Punctaj Final scăzut

Posibila diferență dintre punctajul din Raport și punctajul propriu calculat se datorează calculelor pe baza Grilei de corectare pentru testul în cauză rezolvat și înregistrat de către aplicant.

Rezultatul din Raport este generat în mod automat, pe baza unor indicatori, pentru a evita vreo posibilă greșeală. Singura greșeală din partea TesteTN poate să fie la corectarea testului, introducându-se apoi date greșite în centralizator. Ce este de făcut într-o astfel de situație?

Consultați cu atenție Grila de corectare corespunzătoare testului rezolvat și dacă considerați că ceva este în neregulă sau că undeva este o greșeală, sesizați imediat aceasta la contact@testetn.com sau pe WhatsApp la +4 0753 668 261 (Alex Sîngeorzan), pentru soluționarea solicitării.

Da. Începând cu ediția din anul 2019, testele vor avea întrebări pentru fiecare categorie de participanți, nu în sensul de dificultate întrebări ci în sensul de bibliografie, întrebările din bibliografia comună fiind aceleași.

Primul nivel de testare de la ETN20-po, va cuprinde întrebări generale și ușoare, din bibliografia comună (mare), adică Evanghelia după Matei, întrebările fiind aceleași pentru toate categoriile. De la următorul nivel, întrebările vor fi atât din bibliografia mare, cât și din bibliografia mică, corespunzătoare fiecărei categorii de participanți. Datorită faptului că la unele categorii, bibliografia mică are un volum informațional mult mai mic decât bibliografia comună (mare), întrebările se vor epuiza înainte de finalizarea examinării online. Așadar, este posibil ca cei care au una din bibliografiile mici, de exemplu Iona, să nu mai aibă întrebări de rezolvat din aceste bibliografii, de la un anumit nivel de testare. Dacă se ajunge în acestă situație, punctajul pentru un test se va calcula diferit (a se vedea grila de corectare în cauză).

În orice caz, când selectați un test să-l rezolvați, selectați-l de fiecare dată pe cel din dreptul categoriei din care faceți parte! La fel trebuie procedat și-n cazul grilelor de corectare!

Dacă doriți să vă înscrieți copiii la ETN20-po, trebuie să știți că fiecare copil are nevoie de un ID Aplicant unic și personal.

De exemplu, dacă veți opta să primiți parolele pe WhatsApp, este necesar ca pentru fiecare participant să menționați la înscriere un număr de telefon diferit. De ce?

Se poate întâmpla ca unul dintre copii să rezolve și să înregistreze un test înaintea altui copil iar pentru că parola pentru grila de corectare se va trimite pe același număr de telefon, este posibil să vadă această parolă participantul care încă nu a rezolvat acel test și să se verifice, nu neapărat cu rea intenție. Testul rezolvat în acest caz nu va putea fi validat.

Totuși, se admite un singur număr de telefon cu condiția ca toți copiii care participă din familie sau dintr-un colectiv, să înregistreze deodată testele, astfel încât parola pentru grila de corectare să se trimită o singură dată pentru toți participanții. În acest caz, trebuie să aveți în vedere faptul că parola nu se va trimite până ce nu va înregistra fiecare participant același test rezolvat (pe cont propriu fiecare și fără să se verifice înainte).

De reținut faptul că fiecare participant trebuie să se înscrie cu propriul nume și prenume (date reale și corecte), specificând categoria la care participă la Talantul în Negoț, și anul nașterii (doar ultima cifră)!

Dacă un aplicant se înscrie la ETN20-po, o face ca să participe la examinarea online, respectând condițiile și formatul. Dacă cineva alege să se înscrie doar pentru a reuși să intre în posesia testelor, trebuie să știe că este obligat să rezolve fiecare test de la un nivel pentru a avea acces la testele și grilele de la următorul nivel, și trebuie totodată să atingă pragul minim acceptat privind media punctajelor aferente fiecărui nivel de testare.

Dacă cineva nu dorește să participe la examinarea online, va avea acces la teste și grile, dar numai după ce se încheie această examinare. În schimb, dacă cineva este lider de școală duminicală sau o persoană care pregătește copii pentru concursul Talantul în Negoț, poate solicita (respectând condițiile), în prealabil, parolele testelor și ale grilelor de corectare, ori să primească tot la două săptămâni distanță, pachetul de teste și grile pentru un nivel de testare.

📌 Această examinare este creată pentru cei ce doresc serios și sincer, indiferent de categoria din care fac parte, să progreseze în cunoștință, reușind să obțină rezultate foarte bune la concursul biblic Talantul în Negoț. Dacă aceștia urmează condițiile formatului examinării, succesul este asigurat sută la sută!

Așadar, nu este recomandat ca cineva să se înscrie doar ca să aibă acces la teste. Dacă cineva intră în joc, trebuie să respecte regulile jocului și să trateze ca atare.

Pentru ETN20-po, înscrierile se pot face începând din 1 Februarie 2020 și până cel târziu 8 Martie 2020, orele 23:59.

Chiar dacă cineva se poate înscrie și în ultima zi amintită mai sus, este recomandat ca cei care doresc serios să se pregătească pentru concursul Talantul în Negoț, să se înscrie începând din prima zi de start a examinării online, pentru că astfel vor reuși să țină pasul cu examinarea, obținând la final un rezultat și un progres considerabil.

Formatul acestei examinări este în așa fel gândit ca un aplicant să rezolve cam la două zile distanță câte un test nou, cu întrebări tot mai grele pe parcursul parcurgerii nivelelor de testare. Cu cât înscrierile se fac mai târziu, mai spre finalul examinării online, cu atât participarea va fi mai dificilă, având în vedere numărul foarte ridicat de teste ce vor trebui rezolvate și înregistrate de către aplicant, pentru validare și corectare.

Testele pentru un nivel se postează treptat, de regulă câte unul la două zile distanță. Până la finalul unui nivel de testare vor fi publicate toate cele zece teste cuvenite acelui nivel. Fiecare nivel de testare durează două săptămâni.

Formatul ETN-po permite publicarea treptată a testelor pentru realizarea eficientă a progresului spre finalul examinării online. Așadar, se recomandă ca aplicantul să țină pasul cu condițiile examinării online.

Dacă un test nu este încă publicat, trebuie doar să așteptați cam două zile, timp în care vă puteți pregăti pentru rezolvarea noului test, care va stârni și mai mult provocarea. Mult succes!

La finalul examinării online, rezultatele fiecărui participant înregistrate în Centralizator vor fi analizate iar titlul de Premiu 1, 2 sau 3, respectiv cel de Mențiune 1, 2 sau 3, se acordă astfel:

 1. Aplicantul cu cel mai mare Punctaj Final de la categoria 2-3 până la categoria 8-9 inclusiv, va primi Premiul 1, urmat de Premiile 2 și 3, respectiv Mențiunile 1, 2 și 3. Dacă un aplicant primește, de exemplu, Premiul 1 iar un alt aplicant are un punctaj mai mic sau egal cu 0,50 puncte, va primi același Premiu. La fel se aplică și pentru Mențiuni;
 2. Aplicantul cu cel mai mare Punctaj Final de la categoriile 10-11, cls.12-25ani și 25+, va primi Premiul 1, urmat de Premiile 2 și 3, respectiv Mențiunile 1, 2 și 3. Dacă un aplicant primește, de exemplu, Premiul 1 iar un alt aplicant are un punctaj mai mic sau egal cu 0,50 puncte, va primi același Premiu. La fel se aplică și pentru Mențiuni.

La ETN20-po, dacă aplicantul nu reușește să atingă pragul minim acceptat1Citiți Regulamentul pentru mai multe detalii pentru calificarea la un nivel de testare, atunci se întâmplă următoarele:

 1. Întâi de toate, se verifică în Centralizator dacă aplicantul are destule puncte-bonus câștigate din care să se retragă numărul necesar de puncte în vederea atingerii pragului nivelului în cauză. Dacă sunt destule puncte în „Balanța-Bonus” din contul aplicantului, se va retrage din balanță numărul de puncte necesar validării pragului și astfel aplicantul se califică pentru următorul nivel;
 2. Dacă nu există destule puncte în balanța-bonus din contul aplicantului, din păcate se încheie astfel participarea acestuia la examinarea biblică online iar accesul la următoarele teste va fi disponibil începând cu 1 Aprilie.

*) Aceste praguri pentru calificare sunt gândite pentru a stârni interesul participanților în vederea învățării, așteptându-se un minimum de efort din partea acestora, pentru un rezultat optim la final.

Codul QR (Quick Response Code) este o metodă rapidă de a accesa o informație, folosind camera unui smartphone. Pentru a evita listarea (printarea) grilelor de corectare care ar cauza costuri suplimentare celor ce le accesează, de la ediția din anul 2018, pe fiecare test este trecut câte un cod QR.

Pe baza acestui cod, aplicanții pot accesa instant grila de corectare aferentă testului rezolvat, fără să mai intre pe site sau s-o printeze.

Pentru a folosi acest cod, trebuie să aveți un telefon1Unele smartphone-uri mai performante nu au nevoie de vreo aplicație pentru a citi codurile QR. De exemplu, iPhone-urile pot citi doar cu camera aceste coduri, începând cu versiunea de soft iOS 11 cu cameră și o aplicație pe care trebuie să o descărcați gratuit din Google Play2
sau din App Store3. Apropiați camera de codul QR de la finalul testului și deschideți grila de corectare pentru a vă verifica răspunsurile.

Da. Ca și creștini, indicații precum „Nu copia!” nu cred că trebuie să existe în vocabularul comportamental care ne definește viața de zi cu zi. Într-adevăr, Examinarea Talantul în Negoț – platforma online, din 2016 de când s-a lansat și până în prezent, are la bază încrederea în fiecare participant că respectă cu fidelitate Regulamentul, pentru că orice creștin autentic trebuie să semene cu Formatorul său, adică Domnul nostru Isus Cristos, viața noastră fiind bazată pe valori și principii etice și morale. Noi iubim să fim drepți și adevărați în orice activitate.

Pe de altă parte, nu are niciun sens ca cineva să participe la o examinare, luând punctaje maxime dar prin fraudă (copiere, trișare). Nu-l va ajuta cu nimic până la urmă, iar cel care va pierde va fi tot aplicantul în cauză. Nu ne dorim astfel de împrejurări! Au fost situații la ETN-po când unele persoane au înregistrat răspunsurile unor teste pentru care au primit punctaje maxime dar care au reușit să acceseze dinainte grilele de corectare sau fiind ajutate de alte persoane. Sunt convins că aceste persoane nu au dorit să comită o încălcare a Regulamentului, doar că nu și-au dat seama că e neregulamentar și irelevant să facă asta. A fost analizată evoluția lor și s-au invalidat imediat rezultatele, fiindu-le blocat accesul la următoarele teste și luându-se legătura cu aplicanții în cauză pentru clarificare amiabilă și soluționare, totul fiind tratat și evaluat anonim și confidențial, în dragostea lui Dumnezeu.

De reținut!

 1. Fiecare participant are la dispoziție maxim 1 oră de la deschiderea testului, pentru a-l rezolva (valabil atât la CBTN cât și la ETN20po);
 2. Fiecare participant trebuie să rezolve întrebările testelor pe cont propriu, fără nici un fel de ajutor (persoane, materiale ajutătoare).

„Dacă ați murit împreună cu Cristos față de principiile lumii, de ce vă mai supuneți lor, ca și cum trăiți încă în lume? „Nu atinge!“, „Nu gusta!“, „Nu pune mâna!“ – toate acestea sunt pentru distrugere, odată ce au fost folosite, ele având la bază poruncile și învățăturile oamenilor. Ele au, într-adevăr, o formă de înțelepciune, printr‑o închinare autoimpusă și o falsă smerenie, prin asprime față de trup, însă nu sunt de niciun preț împotriva desfrâului firii.” Coloseni 2:20-23, NTR

„O lumină strălucește în întuneric pentru cei drepți, pentru cel ce este plin de har, milostiv și drept. Îi merge bine omului care arată bunăvoință și împrumută, care își sprijină faptele cu dreptate. Niciodată nu se va clătina. Cel drept va fi amintit întotdeauna.” Psalmii 112:4-6, NTR

Fiecare participant la ETN20-po poate să-și urmărească rezultatele în timp real. Care sunt pașii?

 1. Accesați Raportul rezultatelor generat de Centralizator, de pe site;
 2. Căutați-vă ID-ul Aplicant, scris pe fundal galben în stânga-sus a paginii;
 3. Memorați numărul paginii documentului pentru a găsi mai ușor data viitoare ID-ul Aplicant, sau tastați pe document tastele CTRL (control) + F și scrieți apoi la Search (Caută) ID-ul Aplicant.

Dacă în Raportul rezultatelor din Centralizator, figurați în dreptul unui test că ați primit 0 (zero) puncte, această situație poate fi cauzată de unul din următorii factori posibili:

 1. Ați selectat sau trecut un ID Test greșit și astfel ați primit parola pentru grila de corectare cuvenită unui test nerezolvat de dv. În acest caz, pentru testul nerezolvat se acordă automat 0 (zero) puncte pe motiv că s-a trimis grila de corectare aferentă. Chiar dacă a fost o greșeală, poate din neatenție, din păcate nu se poate valida acest test cu ID-ul greșit. În schimb, dacă retrimiteți cât mai curând răspunsurile testului rezolvat, menționând ID-ul corect al acestui test, cu condiția să nu fi modificat răspunsurile dacă ați început cumva să vă verificați în Biblie, se va putea valida și corecta acel test rezolvat;
 2. Ați rezolvat testul dar nu ați primit parola pentru grila aferentă. În acest caz, verificați dacă ați urmat corect condițiile privind înregistrarea răspunsurilor unui test. Dacă da, sesizați imediat situația la contact@testetn.com sau pe WhatsApp la 0753.668.261 (Alex Sîngeorzan);
 3. Dacă niciun factor de mai sus nu a cauzat situația, sesizați detaliat la contact@testetn.com sau pe WhatsApp la 0753.668.261 pentru analizare și soluționare.

Prima parolă pentru accesarea testelor este cea pe care o primiți la înscriere, fiind valabilă doar pentru Nivelul Începător de testare.

Pentru accesul la următorul nivel de testare este nevoie de o altă parolă. Aceasta o veți primi doar după ce rezolvați toate testele de la nivelul curent și trimiteți răspunsurile pentru validare. De exemplu, veți avea acces la cele zece teste de la nivelul Avansat, doar după ce rezolvați toate testele de la nivelul Începător, și după ce înregistrați sau trimiteți răspunsurile aferente pentru a se valida și corecta.

Pentru atingerea obiectivului de performanță, formatul examinării online nu permite deschiderea aleatorie a testelor decât în cadrul nivelului curent de testare la care se află participantul, fiind obligat să rezolve în final toate testele de la un nivel, calculându-i-se media punctajelor pentru fiecare nivel în parte.

De reținut că fiecare grilă de corectare are o parolă unică și diferită, tocmai pentru a evita accesul la o grilă aferentă unui test încă nerezolvat de participant. Parola pentru accesarea grilei de corectare se trimite participantului după ce acesta rezolvă testul cuvenit.

Dacă ați optat să primiți parola pe e-mail pentru grila de corectare aferentă testului rezolvat, aceasta se trimite automat în maxim 30 de secunde de la înregistrarea răspunsurilor testului, în formularul dedicat de pe platformă. Verificați căsuțele Inbox sau Spam. Dacă nu găsiți mesajul cu parola trimisă, sesizați aceasta la contact@testetn.com

Dacă ați optat să primiți parola pe WhatsApp sau prin SMS pentru grila de corectare aferentă testului rezolvat, aceasta se trimite în maxim 3 ore sau în situații excepționale, în maxim 24 de ore de la înregistrarea răspunsurilor testului, fie folosind formularul dedicat de pe platformă, fie trimițând o poză cu răspunsurile dv pe WhatsApp. Dacă nu ați primit mesajul cu parola, sesizați aceasta la contact@testetn.com

Dacă ați completat Formularul de înscriere de pe site, respectând condițiile, și încă nu ați primit un mesaj de confirmare1Mesajul de confirmare se trimite automat dacă ați optat să primiți confirmarea și parolele pe E-mail. În acest caz, verificați căsuțele Inbox și Spam. Dacă ați optat să primiți pe WhatsApp sau prin SMS, trebuie să așteptați maxim 3 ore de la înscriere pentru a primi confirmarea iar în situații excepționale, până la 24 de ore. Oricum, dacă au trecut cele 3 ore, și nu ați primit mesajul de confirmare, puteți sesiza aceasta.  sesizați imediat aceasta la contact@testetn.com sau pe WhatsApp la 0753.668.261 (Alex Sîngeorzan) menționând datele înscrierii!

Pentru că este o examinare biblică online, la teste și grile au acces doar cei ce se înscriu să participe.

În schimb, orice restricție în privința accesării testelor și a grilelor dispare la încheierea examinării online, deci din 1 Aprilie, orele 22:00.

Totodată, liderii de școală duminicală sau cei care se ocupă de pregătirea participanților la concursul Talantul în Negoț, au acces la teste și grile pentru a-i pregăti pe cei ce nu participă la examinarea online, în următoarele condiții, la alegere:

 1. Solicită în prealabil la contact@testetn.com toate parolele pentru toate cele 40 de teste și grile;
 2. Solicită la contact@testetn.com să primească pe e-mail, la fiecare două săptămâni, câte 10 teste+grilele de corectare (testele se postează treptat, câte zece per nivel, în interval de două săptămâni). Primul pachet de teste+grile se trimite în 15 Februarie, al doilea în 29 Februarie, al treilea în 15 Martie, al patrulea fiind disponibil fără parole din 1 Aprilie, orele 22.00

Dacă alegeți metoda WhatsApp, urmați acești pași:

 1. Notați răspunsurile pentru fiecare întrebare pe o coală de hârtie sau într-un caiet personalizat. Nu uitați să notați pe hârtie ID-ul Testului, ID-ul Aplicant și Categoria din care faceți parte, pentru validarea testului rezolvat! A se vedea modelul1În acest exemplu, aplicantul fictiv care are ID-ul Aplicant „PAN2” și care este la Categoria 25+, a rezolvat testul cu ID-ul ME01 de mai jos:
 2. Faceți o poză cu telefonul, cuprinzând în imagine toate răspunsurile Dv. Este obligatoriu ca răspunsurile să fie complete și lizibile!
 3. Trimiteți poza cu răspunsuri pe WhatsApp la numărul 0753.668.261 (Alex Sîngeorzan)

 4. Dacă imprimați testele și rezolvați întrebările direct pe testul imprimat, vă rog să notați ID-ul Aplicant și Categoria de la care faceți parte, în spațiul dedicat, conform modelului din imaginea de mai jos (colț dreapta); în partea stângă spațiul este dedicat liderilor de Școală Duminicală sau persoanelor care pregătesc participanți pentru CBTN:

Alegând această variantă, veți primi în maxim 3 ore parola pentru Grilă.


Dacă alegeți metoda Formularului, urmați acești pași:

Această metodă are două opțiuni:

a) Puteți înregistra răspunsurile unui test, primind apoi parola pentru Grila de corectare pe E-mail;

b) Puteți înregistra răspunsurile unui test, primind apoi parola pentru Grila de corectare pe WhatsApp.

a) Opțiunea primirii parolei pe E-mail:

 1. Duceți click-ul, fără să apăsați, pe categoria „Examinarea Talantul în Negoț”, din meniul site-ului;
 2. Duceți click-ul, fără să apăsați, pe sub-categoria „ETN20-po”;
 3. Duceți click-ul, fără să apăsați, pe sub-categoria „Primire parole pe E-mail”;
 4. Duceți click-ul, fără să apăsați, pe sub-categoria „Nivel X” (alegeți nivelul dorit);
 5. Duceți click-ul, și apăsați, pe sub-categoria „Testul X” (selectați testul dorit);
 6. Completați cu atenție formularul care se va cere;
 7. După completarea formularului, verificați-vă adresa de email pentru accesarea parolei pentru Grila de corectare.

Alegând această variantă, veți primi în maxim 30 secunde parola pentru Grilă.

b) Opțiunea primirii parolei pe WhatsApp:

 1. Duceți click-ul, fără să apăsați, pe categoria „Examinarea Talantul în Negoț”, din meniul site-ului;
 2. Duceți click-ul, fără să apăsați, pe sub-categoria „ETN20-po”;
 3. Duceți click-ul, și apăsați, pe „Primire parole prin SMS/WhatsApp;
 4. Completați cu atenție formularul care se va cere;
 5. După completarea formularului, trebuie să așteptați maxim 3 ore pentru a primi un mesaj-text cu parola pentru Grila de corectare.

Alegând această variantă, veți primi în maxim 3 ore parola pentru Grilă.


Imagine exemplu ediția din 2019

Examinarea Talantul în Negoț 2020 – platforma online începe în 1 Februarie 2020, orele 00:00 și se încheie în 31 Martie 2020, orele 23:59. Practic, pentru fiecare nivel de testare se acordă câte două săptămâni. După data și ora încheierii examinării, toate formularele privind înregistrarea răspunsurilor testelor vor fi blocate definitiv pentru această ediție.

CLASAMENTUL OFICIAL privind rezultatele finale la ETN20-po, va fi publicat pe site în 1 Aprilie 2020, orele 22:00.

Sunt necesare parolele pentru că așa cere formatul examinării online. Examinarea Talantul în Negoț – platforma online este structurată pe 4 niveluri de testare iar pentru obținerea unui rezultat optim la finalul acestei examinări, aplicantul trebuie să urmeze condițiile formatului. Acest format a fost gândit în așa fel încât un participant dornic pentru pregătire biblică, să poată să atingă un grad ridicat de cunoștințe, pe întreg parcursul examinării.

Parolele ajută aplicantul să țină pasul cu condițiile examinării, fiind astfel pasibil pentru reușită la CBTN.

Pentru participare la examinarea online, fiecare doritor trebuie să se înscrie. Ca să vă înscrieți, trebuie să completați Formularul de înscriere de pe pagina dedicată examinării

Load More