Fii pe fază! ETN21-PO începe în 1 Februarie. 🎉

Despre Proiect

Pregătire&Performanță

Proiectul Teste TN (Teste Talantul în Negoț) a fost inițiat în anul 2013 în urma inspirației de a crea întrebări pe care să le postez în spațiul public ca să fie un ajutor benefic și pentru alți participanți la „Talantul în Negoț”. În urma publicării întrebărilor sub formă de teste, chiar dacă nu erau în acea perioadă foarte bine formulate și așezate în pagină, s-a constatat că acestea erau accesate de multe persoane. Anul următor au fost create mai multe teste, următorul an, și mai multe teste iar numărul de accesări era tot mai ridicat. În urma mai multor cereri de a publica noi teste, Dumnezeu m-a inspirat să lansez o platformă online dedicată unei examinări la nivelul cel mai serios prin crearea și postarea a 40 de teste1În anul 2019, a fost creat și postat un număr de 50 de teste, deci pe 5 niveluri de testare și pe 4 niveluri de dificultate. Astfel, începând cu anul 2016 a fost lansată Examinarea Talantul în Negoț – platforma online ce s-a dovedit a fi un succes, fiind înscrise sute de persoane din mai multe țări, și din toate categoriile de vârstă. Examinarea Talantul în Negoț – platforma online (ETN-po) se lansează de atunci în fiecare an în 1 Februarie, de fiecare dată cu noi provocări și îmbunătățiri.

Având în vedere experiențele edițiilor trecute, acest format a fost o binecuvântare pentru foarte mulți participanți la concursul biblic anual „Talantul în Negoț”, testele fiind folosite ca suport didactic în școli duminicale în vederea pregătirii copiilor la concursul biblic amintit. Testele nu sunt folosite doar de către liderii de școală duminicală ci chiar și de către părinții copiilor participanți sau alte persoane care se ocupă de pregătirea acestora în modul serios.

Acest proiect va continua cu ajutorul lui Dumnezeu în fiecare an, luând în considerație efectul pozitiv manifestat în rezultatele deosebite obținute de către mulți participanți la „Talantul în Negoț” și bineînțeles, numărul mare de cereri din partea multor persoane din România sau din diasporă.

Bineînțeles, testele create sunt accesate în mod gratuit, tot acest proiect bazându-se pe pasiunea de a lucra în planul lui Dumnezeu, de a fi un ajutor benefic pentru cei din jur, de a promova studiul sfintelor Scripturi în rândul copiilor, adolescenților, tinerilor și celor mai în vârstă, bazându-se totodată și pe suportul spiritual și financiar (donații).

ETN-po are un format aparte, adică testele și grilele sunt codate, accesul fiind doar pe bază de parolă. De ce astfel? Având în vedere obiectivul fundamental al acestui proiect special, respectiv pregătirea minuțioasă și serioasă a participanților la „Talantul în Negoț”, testele nu pot fi folosite în mod simplist, pe fugă și fără acea emoție că stai în fața unui examen serios. Cred că rezultatele optime pot fi reale în dreptul unui participant doar dacă acesta va trata ca atare fiecare întrebare dintr-un test. Este diferență majoră în a rezolva un test în 2 minute, răsfoind Biblia și poate ascultând muzică în căști, și a rezolva un test în minim 20 de minute, fără niciun ajutor, în liniște și notând fiecare răspuns pe un caiet personalizat, atmosfera fiind astfel aproape identică cu cea de la examenul oficial. Nu doar că rezultatele vor fi diferite dar și nivelul de cunoștință va fi diferit pe termen lung.

Totodată, timpul dedicat pentru crearea unui test este între 3-5h, depinde de caz, astfel că uneori, chiar mai mult de 5h. Având în vedere toate aceste circumstanțe, se cere și ca aceste teste să fie tratate ca atare. De asemenea, întrebările sunt create cu foarte multă atenție, reducând cât se poate de mult, chiar aproape de zero orice grad de eroare. Se pune foarte mult accent pe formularea testelor, care este una foarte clară iar conținutul întrebărilor fiind foarte detaliat și ostentativ, în ideea că parcurgând un test vei fi provocat să mai parcurgi unul și încă unul, tocmai pentru a obține în final un rezultat cât mai bun. Cel mai important în toată această experiență este cunoașterea cuvântului lui Dumnezeu în detaliu, nu pentru un premiu, nu pentru un concurs, nu pentru o perioadă anume doar, ci pentru onoarea noastră ca și Fii și Fiice ale Regelui Isus Christos, și bineînțeles, pentru onoarea și gloria lui Dumnezeu, Salvatorul nostru.

Vă invit cu căldură să participați anual la această experiență frumoasă! Dumnezeu să vă binecuvânteze! 🙂


Alex Sîngeorzan
coordonator proiect


Dacă aveți vreo sugestie, vreun mesaj pe baza experienței în calitate de participant/ă la examinarea online în ediția/edițiile anterioare, vreo întrebare sau chiar materiale utile în vederea pregătirii, vă rog să îmi comunicați la adresa de e-mail: contact@testetn.com. Mulțumesc!

Niciun comentariu

Lasă un răspuns