Formular de Înregistrare răspunsuri

 

Deschide Raportul rezultatelor pentru a-ți urmări evoluția la ETN21-po. Raportul se actualizează zilnic la orele 22.00 (ora României). Dacă ai înregistrat răspunsurile înainte de orele 21.45, îți vei putea urmări rezultatele în aceeași zi, de la orele 22.00, în caz contrar, de la următoarea actualizare.

Poți trimite răspunsurile tale date la testul rezolvat, completând cu atenție Formularul dedicat de mai jos.

Mai poți trimite răspunsurile tale și pe WhatsApp (la 0753.668.261), făcând o poză clară în care să cuprinzi toate răspunsurile. Dacă alegi această metodă, trebuie obligatoriu să se vadă clar în poză notat ID-ul Aplicant, Categoria și Numărul testului rezolvat, pentru validare.

Dacă alegi să primești ID-ul Grilei de corectare pe E-mail, acesta îți va fi transmis în maxim 30 de secunde.

Dacă alegi să primești ID-ul Grilei pe WhatsApp, acesta îți va fi transmis în maxim 3 ore, iar dacă apar evenimente neprevăzute, va trebui să aștepți maxim 24 de ore. Totuși, în cea mai mare parte, timpul mediu de așteptare este de până la 15 minute.

  • Dacă înregistrezi răspunsurile tale completând formularul de mai jos, și alegi să primești ID-ul Grilei pe E-mail, vei primi instant un mesaj cu ID-ul Grilei (adică parola de acces la grila de corectare).

ID-ul Testului următor (adică parola de acces la următorul test) îl găsești notat în Grila de corectare aferentă testului deja rezolvat. Când vei deschide următorul test pentru a-l rezolva, introdu ID-ul Testului notat în această Grilă.

 

  • Dacă înregistrezi răspunsurile tale completând formularul de mai jos, și alegi să primești ID-ul Grilei pe WhatsApp, vei primi în maxim 3 ore un mesaj cu ID-ul Grilei (adică parola de acces la grila de corectare).

ID-ul Testului următor (adică parola de acces la următorul test) îl găsești notat în Grila de corectare aferentă testului deja rezolvat. Când vei deschide următorul test pentru a-l rezolva, introdu ID-ul Testului notat în această Grilă.

 

  • Dacă faci o poză la răspunsuri și o trimiți pe WhatsApp, vei primi în maxim 3 ore un mesaj cu ID-ul Grilei (adică parola de acces la grila de corectare).

ID-ul Testului următor (adică parola de acces la următorul test) îl găsești notat în Grila de corectare aferentă testului deja rezolvat. Când vei deschide următorul test pentru a-l rezolva, introdu ID-ul Testului notat în această Grilă.

ID-ul Testului rezolvat este un cod secret din patru cifre pe baza căruia aplicantul poate deschide testul respectiv pentru a-l rezolva. Pentru primul test, acest cod îl găsești în mesajul de confirmare a înscrierii la ETN21-po. Pentru următorul test, acest cod îl găsești în Grila de corectare aferentă testului deja rezolvat.

Dacă dorești să primești pe E-mail ID-ul Grilei pentru testul rezolvat, este necesar să introduci la finalul formularului ID-ul Testului rezolvat explicat mai sus, pentru ca aplicația să știe pentru care Grilă să îți trimită codul de acces, în mod automat și instant pe E-mail.

Este foarte important să introduci un ID Test corect, altfel nu vei putea primi ID-ul Grilei pentru a o accesa.

Dacă alegi să primești ID-ul Grilei pe WhatsApp, nu va mai fi nevoie să introduci ID-ul Testului rezolvat, pentru că în acest caz trimiterea ID-ului Grilei nu va fi automată.

 

Dacă nu poți înregistra răspunsurile tale de la un test rezolvat înseamnă că ai notat un ID Aplicant greșit. Dacă nu îți cunoști ID-ul Aplicant, ia legătura cu TesteTN cât de repede.

ID-ul Aplicant e format din Prima literă de la Nume, Prima literă de la Prenume și Data nașterii (doar ziua). De exemplu: Popescu Andrei 02 = PA02.

⚠️ ID-ul Aplicant trebuie notat cu majuscule!

 

Dacă ai înregistrat răspunsurile completând formularul de mai jos, dar nu ai primit încă ID-ul Grilei de corectare, înseamnă că ai notat greșit ID-ul Testului rezolvat (valabil dacă ai optat să primești codul pe e-mail) sau adresa de e-mail. ID-ul Testului rezolvat este codul de acces pentru testul rezolvat, și este format din 4 cifre. Pentru primul test, îl găsești în mesajul de confirmare înscriere, iar pentru următorul test îl găsești în Grila de corectare aferentă testului deja rezolvat, și tot așa pentru următoarele teste.

 

Dacă ai înregistrat răspunsurile și nu ai primit ID-ul Grilei pe WhatsApp, înseamnă că ai notat greșit unul sau mai mulți indicatori: Numărul Testului rezolvat, ID-ul Aplicant sau Categoria. În acest caz, există risc de invalidare test (de exemplu, aplicantul a notat greșit Numărul testului, primind astfel un ID Grilă pentru un alt test, pe care nu l-a rezolvat încă. Testul pentru care a primit ID-ul Grilă greșit va fi invalidat).

Un test invalidat crește foarte mult riscul blocării definitive a accesului la teste și grile.

La subiectul IV, la unele întrebări este posibil să fie nevoie de mai multe răspunsuri sau cuvinte corecte. Dacă va fi cazul, în dreptul întrebării din test va apărea nota (x elemente), adică numărul de elemente corecte necesare pentru punctajul maxim pentru acea întrebare. Acest lucru ajută concurentul să știe câte cuvinte corecte trebuie să noteze în răspuns.

De exemplu, răspunsul corect este: „suflare de viaţă”, iar în dreptul întrebării apare nota (2 elemente). Cele două elemente sunt „suflare” și „viață”. Prepozițiile nu se consideră elemente necesare pentru punctare (în acest exemplu: „de”).

Totuși, pentru formularea unei exprimări clare și concise, folosirea prepozițiilor este necesară întotdeauna. Aplicantul este încurajat să folosească mereu prepozițiile în răspunsurile sale, dar să rețină că elementele (cuvintele) necesare pentru punctare sunt cele stabilite în Grilă. Prepozițiile sau cuvintele care nu sunt supuse punctării vor fi notate în Grilă în stil italic (într-o parte), rolul acestora fiind acela de a da sens răspunsului.

 

Exemplu întrebare:

În ce lună s-a oprit corabia pe munții Ararat? (2 elemente)

Răspuns corect: „în luna a şaptea”

Cele două elemente supuse punctării sunt: „luna” și „șaptea”, celelalte cuvinte: „în” și „a” nu se punctează și nu se depunctează, acestea doar dau sens răspunsului printr-o exprimare clară și concisă.

Deci, în acest exemplu nu sunt patru elemente ci două necesare pentru punctare. Concurentul trebuie să facă diferența când citește în dreptul unei întrebări numărul de elemente necesare pentru punctare, și să folosească o exprimare clară și concisă.

Dacă pentru un test consideri că ai primit un punctaj diferit față de propriul calcul, te rog să trimiți o sesizare cât de repede către TesteTN. Imediat ce organizatorul primește sesizarea, va reanaliza răspunsurile și va corecta erorile, dacă va fi cazul.

Chiar dacă se întâmplă foarte rar ca organizatorul să greșească punctajul, aplicantul este încurajat să trimită un mesaj către TesteTN pentru orice nelămurire. De reținut că pentru fiecare test, corectarea are loc pe baza Grilei aferente unde este specificată valoarea punctajului pentru fiecare răspuns.

Versiunea biblică acceptată la Concursul Biblic Talantul în Negoț (CBTN) și la ETN21-po este VDC (Versiunea Dumitru Cornilescu), cea clasică sau versiunea software VDC Theophilos.

Pentru corectarea testelor la ETN21-po, TesteTN folosește Biblia VDC online de pe acest site. Varianta PDF pentru listat o găsești aici.

Dacă în versiunea biblică a concurentului (posibil actualizată) apar cuvinte diferite, dar care nu schimbă sensul răspunsului, TesteTN va considera cuvintele în cauză sinonime și va depuncta cu 1/4 puncte din valoarea cuvântului/răspunsului corect.

Întreg procesul de examinare este gândit să fie cât mai eficient. Totuși, rămâne să ne bazăm pe încrederea că fiecare participant este corect și respectă condițiile Regulamentului.

Deși formatul acestui concurs este unul complex, aplicanții au dovedit de fiecare dată pe parcursul celor 5 ani de examinare că putem fi corecți și că putem respecta Regulamentul, chiar dacă acest concurs are loc online, fără supravegherea TesteTN. Când un aplicant a încălcat Regulamentul, TesteTN a descoperit acest lucru și a luat imediat legătura cu acesta, explicându-i prietenos Regulamentul concursului. Aplicantul a înțeles și a respectat apoi condițiile. Astfel de cazuri au fost foarte rar întâlnite pe parcursul celor 5 ani, sperând să fie reduse la zero în perioada următoare.

TesteTN are în continuare un respect deosebit față de participanți pentru că aceștia înțeleg și tratează cu seriozitate acest concurs online. Mulțumim!

Formular înregistrare răspunsuri

CU MAJUSCULE